חיתוך כיפוף וניקוב פחים

חיתוך וכיפוף פחים מדבר על אומנות התעשייתית של יצירת צורה מתאימה לעיבוד – במקרה זה, הפח – ועיבודו לכדי צורה חדשה, מדויקת יותר לתכניות כאלו ואחרות – בשיטה של חיתוך וכיפוף הפח.
ֶ
פח זה למעשה חומר שלמיטב הבנתי, נעשה בו שימוש בכ-90% מעבודות הבנייה – כך שיש לו ביקוש, כפי שנראה לי מתוך הנתון הזה. המשמעות של כך, היא שהיכולת לייצר אותו – ולעבוד איתו – יכולה בהחלט לתמוך בעבודות בנייה רבות. פח אפשר לייצר ממתכות רבות, כמו אבץ, בדיל, פלדה, אלומיניום ועוד.

אלו חדשות טובות כי למעשה ישנן מתכות רבות שיכולות להפיק את החומר הזה – כך שלמעשה יש לנו מספיק היצע לעבודות השונות. העניין שלנו בחיתוך וכיפוף פחים יכול להתחיל דווקא כשאנחנו רוצים להמשיך ולעבד את הפח, לכדי צורות אחרות ומדויקות יותר.

חיתוך וכיפוף הפח יכול בהחלט לאפשר את עיבוד החומר לכדי הצורה המדוברת, לרמת הדיוק הזאת. לרוב מדובר על צורות שונות, בעוביים שונים. ייתכן שהעובדי המתבקש הוא משהו כמו 6 מ"מ, כי זהו עובי שאפשר לכנותו כפופולרי, או סטנדרטי – אך עם זאת ראוי לציין שהבקשות לעובי הפח יכולות להשתנות.

כך או כך – הדרך לעיבוד הפח היא דרך מכונות המאפשרות ניקובו (C.N.C.), חיתוכו בגיליוטינה, או עבודה עימו בלייזר. מקומות שמשתמשים בטכנולוגיה הגבוהה, יכולים לספק את את עיבוד החומר בצורה יעילה, לדעתי, ולמיטב הבנתי.

היכולת לספק את החומר הגולמי- ולעבד אותו – היא משמעות העניין. בהצלחה.